Glömt?
Du är ej medlem i Gentlemen Racing Club och ser därför bara publikt innehåll | Bli medlem
Klubbar : Gentlemen Racing Club
Info Nyheter Forum Event Album Medlemmar
Nyheter
GRC 2020
Lite ljus i coronamörkret!
GRC anpassar rutinerna för att kunna fullfölja kalendern som planerat.

Ingen har väl missat att det är ett virus som sprider sig snabbt runt jordklotet... Många länder har tagit till mer eller mindre extrema åtgärder för att minska spridningen. Bl.a. har alla typer av semesterresor kollektivt blivit inställda. I Sverige har alla arrangemang med fler än 500 deltagande personer förbjudits, vilket gör det svårt eller omöjligt att gå på teater, bio, idrottsmatcher o.dyl.

Vad finns det nu för roliga saker kvar att göra för att pigga upp sig?? Jo, man kan faktiskt fortfarande ta bilen och köra på något av våra bankörningsevent! Bensinen är ju dessutom billigare än på länge... Eftersom GRCs event inte är publika utan enbart öppna för max ca 70 deltagare, ligger vi långt under den nu lagstadgade maxgränsen. För att vara på den säkra sidan har vi dessutom vidtagit ett gäng extra säkerhetsåtgärder. Vi har bl.a. investerat i ett kölappssystem - för att undvika intima köer till incheckningen kan nu var och en välja att vänta på sin tur i lugn och ro antingen inomhus eller utomhus. Vi har även investerat i ett system för att skicka ut digitala kontrakt, vilket innebär att de ansvarsfriskrivelser som alla deltagare normalt sett signerar på plats på papper nu istället kan skickas ut digitalt i förväg och även signeras digitalt. Även samtliga punkter i förarmötet kommer att skickas ut innan eventet via email, så att man kan studera dessa i förväg istället för på vårt vanliga förarmöte. Istället kommer vi bara att hålla ett kortare förarmöte - utomhus. Vidare kommer vi även att erbjuda take away lunch, som kan ätas lagom privat även utomhus eller i bilen.

För att allt ska gå så smidigt och snabbt som möjligt är det nu extra viktigt att anmäla sig i god tid. Om du anmäler dig minst en vecka innan respektive event får du både ett lite lägre pris och har tid att ta emot och signera de digitala dokumenten i förväg. Det går fortfarande att betala på plats med kort eller kontanter, men förbetalning via Swish eller BankGiro är att föredra.

Självklart följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande extra god hygien och vi uppmanar våra kunder att avstå från att åka på eventet om man har några symptom i form av feber och/eller hosta etc. Det finns fortfarande gott om möjligheter att köra bana även senare under säsongen, för dig som är hostig...

UPDATE 200327:
Nu har regeringen ändrat begränsningen av max antal personer som får samlas i allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från 500 till 50. Detta påverkar dock inte våra event dels eftersom våra aktiviteter (enligt vår tolkning) inte innefattas av definitionen av allmänna sammankomster och offentliga tillställningar och dels även eftersom vi aldrig kommer att vara fler än 50 personer samlade på samma plats. Troligtvis blir vi runt 50 deltagande bilar som det ser ut nu, men vid själva körningen så sitter ju var och en för sig i sin egna bil. Vad gäller incheckning, förarmöte, lunch o.s.v. har vi gjort ett flertal anpassningar (enligt ovan) för att sprida ut deltagarna där också.
Erik Jirhall | 25 mars kl 14:01
GRC 2017
Midvinternattens köld har varit hård,
minnena från förra årets bankörningssäsong har dock glimmat.
Sportbilarna har stått inlåsta på en enslig gård,
snart är det dock dags att släppa ut dem som har trimmat...

År 2016 blev GRCs bästa år sedan vi startade verksamheten för tolv år sedan. De flesta eventen blev fullbokade. Vi vill tacka alla våra deltagare som var med och såg till att eventen kunde genomföras gentlemen style - med massvis av körtid och utan allvarliga incidenter.

2017 års säsong har vi redan tjuvstartat på hal is i Funäsdalen. Även detta event blev snabbt fullbokat med rekordmånga deltagare. Kul att se att fler och fler får upp ögonen för att det är vintern som är den roligaste bilkörningssäsongen...

Men ni som föredrar att köra på torr asfalt behöver inte vänta så länge till. Lördag den 1 april slår vi upp portarna på Ring Knutstorp i Skåne. Snart därefter, på skärtorsdagen den 13 april, drar vi vidare till Mantorp Park i Östergötland.

Kalendern för 2017 är nu upplagd här på hemsidan och det går bra att anmäla sig redan nu. Varmt välkomna!
Erik Jirhall | 2017-02-19 14:43
Full fart 2014
Vi höjer tempot ytterligare till detta år. Under 2014 kör vi inte mindre än tio olika event. Vi ses på Ring Knutstorp, Mantorp Park, Gelleråsen och Gotland Ring!

Anmälan samt mer information hittar du under Event-fliken.
Erik Jirhall | 2014-04-03 23:49
2013 års event närmar sig!
Nu har äntligen vårsolen kommit till Sverige och det passar alldeles utmärkt med tanke på att GRC startar säsongen tidigt i år: Lördag den 6 april kör vi vårt första event på Ring Knutstorp. Därefter ska vi hinna med både Gotland Ring och Mantorp Park innan april har tagit slut.

Totalt under år 2013 har vi följande att erbjuda:
3x Ring Knutstorp
2x Gotland Ring
2x Mantorp Park
1x Gelleråsen (nyhet!)

Läs mer under rubriken Event!

Välkommen!
Erik Jirhall | 2013-04-03 11:53
2012 års säsong närmar sig!
Nu är eventkalendern uppdaterad med 2012 års event:
3 körningar på Ring Knutstorp
2 körningar på Mantorp Park
1 körning på Gotland Ring

Välkommen att anmäla dig redan nu! OBS! att vi i år premierar dem som betalar i förväg. Om du är ute i god tid med betalningen så kostar en hel dags bankörning bara 2000 SEK inkl. moms. Läs mer under respektive event.

Notera att GRC även har fått en ny SIDA på Facebook som du kan GILLA:
www.facebook.com/GentlemenRacingClub
Erik Jirhall | 2012-01-21 21:37
Sida 1 av 2 Nästa sida

Sponsorer - Gentlemen Racing Club

Annonser Annonsera