Glömt?
Ej registrerad? - Att registrera sig är helt gratis och tar mindre än en minut | Registrera mig
Forum : Maseratiklubben : Att köpa Maserati : Maserati Quattroporte 4,2 V8, 2006
Inlägg och svar (3) Svara
Lars Wilhelmson Lars Wilhelmson | 22 oktober kl 13:37
Hej. Är tacksam om jag kan få tips och råd om varför min Maserati
betedde sig så märkligt häromdagen. Jag startade den på förmiddagen,
allt var som vanligt. Åkte ca 3 km för att hämta upp en person. När jag
då skulle starta den igen så startade motorn visserligen men den var som
ett ”blinkande flipperspel”. Allt blinkade på instrumentpanelen och det stod
”Electronic System Failure - Go to dealer” och det gick inte att få i vare sig
D- eller R-läget och alltså gick det inte att köra med bilen. Efter att starta den ytterligare 7-8 ggr med samma resultat väntade jag ett tag innan jag ringde efter bärgning. Sen gjorde jag ett nytt försök och då startade den precis som vanligt och jag kunde snabbt avboka bärgaren och köra den till Mekonomen verkstad som ska kika på den och koppla in en dator. Men om nån ar er har haft samma sak som hänt dvs samma erfarenhet och kan ge tips till både mig och verkstan vad man ska ”leta efter” så är jag oerhört tacksam.
Du/ni får gärna ringa mig 0708-132561 eller maila famwsons@gmail.com.
Stort tack på förhand // mvh Wille
Anmäl
Hans-Ulric Josefsson Hans-Ulric Josefsson | 29 oktober kl 09:36
Hej verkar inte vara någon på forumet som råkat ut för problemet. Om det är till någon hjälp råkade jag under ett par års tid ut för startproblem men i föregående modell Quattroporte IV som har annan motor. Det jag säkert kunde konstatera var att felet aldrig uppstod vid kallstart utan när motorn var varm och jag efter körning slog av denna för att ex handla på ICA kunde den vägra starta under ett par timmar för att därefter starta och gå som vanligt. Problemet uppkom aldrig under färd och kanske bara var fjärde/femte gång den parkerats efter körning.

Slutsatsen var att det måste funnits en del som på något sätt slitits ut och inte fungerade bra efter att blivit varm och det var kamaxelgivaren. Ett problem som förekommit även på andra motorer. Efter byte av kamaxelgivare (som inte var dyrbar) har bilen fungerat perfekt i tre år och nära 2000 mil

Hans
Hälsningar
Hans
Anmäl
Patrik Gudmundsäter Patrik Gudmundsäter | 03 november kl 17:37
Ta av batteripolen en timme.
Se till att batteriet är ok.
Anmäl
Svara
Du måste vara inloggad för att svara | Logga in eller registrera dig

Annonser Annonsera